DNVGL.ru

MSC принципы и критерии устойчивого рыболовства

Стандарт MSC предлагает ответственный подход к рыболовству и выращиванию морских культур. Сертификация демонстрирует приверженность принципам устойчивого развития.

Контакты:

Need more information?

Yes, please

Already know what you are looking for?

Request for quote
ПОДЕЛИТЬСЯ:
ПЕЧАТЬ:
MSC Principles and Criteria for Sustainable Fishing

Каковы разработанные Морским Попечительским Советом (MSC) принципы и критерии устойчивого рыболовства?


Потребители и розничные торговцы усиленно требуют гарантий того, что используемые морепродукты получены от должным образом управляемых и устойчивых рыболовных компаний, заботящихся о сохранении экологии морской среды. Сертификация в соответствии со стандартом, содержащим MSC Принципы и Критерии Устойчивого Рыболовства подтверждает наличие устойчивой рыболовной деятельности, используя заслуживающий доверия, процесс независимую оценки третьей стороной. Стандарт по MSC принципам и критериям устойчивого рыболовства применим ко всем видам дикого рыбного промысла.  

Стандарт основывается на трех базовых принципах: 

  • обеспечение устойчивости рыбных запасов
  • поддержание экосистемы от которой зависит рыболовство
  • наличие в организации эффективной и ответственной системы управления. 

Каковы преимущества? 

Сертификация по стандарту на соответствие MSC принципам и критериям устойчивого рыболовства позволит вашей организации:

  • выполнить требование рынка в отношении проведения третьей стороной верификации в сфере обеспечения устойчивого рыболовства
  • дифференцировать свою продукцию в условиях постоянно повышающейся рыночной конкуренции
  • быть предпочтительным поставщиком
  • адаптироваться под сознательных в отношении защиту окружающей среды потребителей
  • поддерживать особое позиционирование Вашей продукции с помощью эко-маркировки
  • продемонстрировать должное использование ресурсов обществу и другим заинтересованным сторонам
  • оказывать помощь производителям, еще не демонстрирующим соответствие принципам устойчивому о рыболовства в условиях повышенных требований к проведению улучшений. 

Как мы можем помочь? 

We are a certification body accredited to assess fisheries against the three MSC Principles and Criteria for Sustainable Fishing and issue certificates.

  • Principle 1 - Sustainable target fish stocks: A fishery must be conducted in a manner that does not lead to over-fishing or depletion of the exploited populations and, for those populations that are depleted, the fishery must be conducted in a manner that demonstrably leads to their recovery.
  • Principle 2 - Environmental impact of fishing: Fishing operations should allow for the maintenance of the structure, productivity, function and diversity of the ecosystem (including habitat and associated dependent and ecologically related species) on which the fishery depends.
  • Principle 3 Effective management: The fishery is subject to an effective management system that respects local, national and international laws and standards and incorporates institutional and operational frameworks that require use of the resource to be responsible and sustainable.

Certificates are valid for five years.

The assessment includes measuring the fishery against the principles of the standard, taking into account the unique circumstances of the fishery. The certification process includes involvement of fishery experts, consultations with stakeholders and submission of reports at specific stages.

To ensure that only seafood originating from MSC certified sustainable fisheries carry the MSC eco-label, all companies in the supply chain must be certified according to the MSC chain of custody standard. 

How can I prepare for certification?

Contact us to get more information.

  • Give clear responsibility for progress to a person within your organisation. 
  • Decide who the customer should be, taking into account the rights and responsibilities that come with the certificate.
  • Make sure you have a clear purpose and understanding of what you want to accomplish through the certification process.
  • Decide what should be certified in terms of the specific fishery, fish stock or particular gears/fishing methods.
  • Collect as much information as possible concerning your fish stock, stakeholders and related issues as it speeds up the assessment and reduces costs.
  • Ensure the support and input of all stakeholders.

The most important element in the certification process is to transparently identify and address issues about target stock(s), the impact of fishing on the marine environment, and the effectiveness of the fishery’s management system. Specific circumstances out of your company’s control may prevent you from becoming certified, such as unsustainable governmental policies. Thus, the pre-assessment is a fundamental step in the certification process, in order to identify possible problems at a very early stage. 

What is the Marine Stewardship Council (MSC)? 

The Marine Stewardship Council (MSC) is an independent, global, non-profit organisation. It was first set up as a joint effort to solve the problem of over-fishing by Unilever and the WWF in 1997. It became independent in 1999. The organizations mission is to use their eco-label and fishery certification programme to contribute to the health of the world’s oceans by recognizing and rewarding sustainable fishing practices, influencing the choices people make when buying seafood, and working with partners to transform the seafood market to a sustainable basis.